Barred Reality, bestående av Mads Elias Andersen, Jørgen Wikøren Torgersen, Ida Marie Frøysnes Emblemsvåg og Ole Christian Carlsen åpnet hele festivalen. Foto: Anja Kathrine Laland Gyberg

Første UKM-fylkesfestival for Agder

Ungdom imponerte i Otrahallen

Siste helga i april ble svett treningstøy byttet ut med glitter, paljetter, musikk, dans, kunst og gaming i Otrahallen i Evje og Hornnes. For første gang siden sammenslåingen av Vest- og Aust-Agder ble UKM-fylkesfestival slått sammen til en stor festival.

Otrahallen var innredet med tre forskjellige scener for band, dans, solister, poesi, film og større musikalske innslag. I tillegg ble kantina tilhørende videregående skole brukt til flygelscene, kunstworkshop og samlingssted. Skytterhallen var rigget opp til kunstutstilling og Gamezone. Setesdal vidaregåande skule, avdeling Hornnes ble benyttet til overnatting gjennom hele helgen.

82 sceneinnslag

Totalt var det 82 sceneinnslag, 48 kunstnere, 36 media og arrangører og 8 konferansierer. Fra Bygland, Evje og Hornnes stilte bandet Barred Reality, bestående av Mads Elias Andersen, Jørgen Wikøren Torgersen, Ida Marie Frøysnes Emblemsvåg og Ole Christian Carlsen, som åpnet hele festivalen.

Artikkelen held fram under annonsen.

Dette bandet har sitt utspring i Musikkverkstedet, som er et gratis tilbud for ungdom i Evje og Hornnes. Nameless, et annet band fra Bygland, Evje og Hornnes, bestående av Elias Leander Hammergren, Ida Marie Frøysnes Emblemsvåg og Jenny Vivian Aung, samt to bandmedlemmer, Henny Hjertholm og Selma Granheim, som var forhindret i å møte siden de var konfirmanter denne helga. En trio fra Evje og Hornnes bestående av Hedda Dåsvatn, Oda Håland Landås og Kari Stulien Robstad. Både Nameless og trioen er band som ble etablert i Bygland, Evje og Hornnes kulturskole.

Nameless, her med vokalist Jenny Vivian Aung i front. Foto: Jacqueline Balavoine

Videre opptrådte Jenny Vivian Aung med et soloinnslag og Endre Stulien Robstad fremførte et folkemusikkinnslag på både hardingfele og munnharpe, begge fra Evje og Hornnes. I år var det Evje Folkehøyskole, ved Mari Helen Solås og Solveig Kjøs, som stilte med kunstinnslag for Evje og Hornnes kommune.

Endre Stulien Robstad med munnharpa. Han spelte også hardingfele under UKM. Foto: Fabian Espedalen Larsen

Spennende møter og egenutvikling

Festivalen ga mulighet for spennende møter, nye vennskapsbånd og egenutvikling for over 300 kulturungdom. Mange flotte ungdommer bidro både som arrangører i kulissene og deltakerne på scenen. Dette lover godt for kultur-Norge i årene fremover. Dere heier vi på!

Kulturenheten i Evje og Hornnes kommune ble tildelt prisen Årets turbokommune 2024 for samarbeidet rundt fylkesfestivalen. Her får Olav Austegard og Anette Moe-Kittelsen prisen frå Tonje Eikrem Jacobsen(t.v.) og Harald Stensland. Foto: Julian Ozon Høydal

Kulturenheten i Evje og Hornnes kommune ble tildelt prisen Årets turbokommune 2024 for samarbeidet rundt fylkesfestivalen.

Trioen imponerte under UKM. Frå venstre Oda Håland Landås, Hedda Dåsvatn og Kari Stulien Robstad. Foto: Julian Ozon Høydal

Fylkesfestivalen hadde positiv innvirkning på lokalsamfunnet, lokale lag og foreninger, og næringslivet.

De som gikk videre fra Evje og Hornnes var Hedda, Kari og Oda. Vi gratulerer, og ønsker dere lykke til på landsfestivalen i Bodø 21.-25. juni.

Olav Austegard

Ordfører Morten Haraldstad og fylkesordfører Arne Thomassen. Foto: Fabian Espedalen Larsen