De 8 leilighetene over Coopbutikken i Valle ga muligheter for eldre i kommunen til å flytte fra store hus med mye vedlikehold, skriv innsendaren. Foto: Arkiv

Bykle bør gjøre som Valle

NRK skreiv for en stund tilbake om en eventyrlig befolkningsvekst i Valle, etter fleire år med negativ utvikling. Ett av drivkreftene til denne utviklingen var det nye leilighetskomplekset over Coop-Prix i Valle sentrum.

De 8 leilighetene over Coopbutikken ga muligheter for eldre i kommunen til å flytte fra store hus med mye vedlikehold. Når de eldre flyttet til leilighetene, ble det fleire hus på markedet. Dette resulterte i fleire nyinnflyttede både i hus og småbruk, og en økning av barn i barnehage og skule.

Dette er et godt tiltak Bykle kan prøve på for å få fleire hus på markedet, noe som har vært etterspurt av lokale ungdommer. Flere hus på markedet kan også tiltrekke nyinnflyttede som hjelper Bykle kommune og nå det ønskede 1000-tallet.

Artikkelen held fram under annonsen.

Buplikta

Det er også blitt diskutert å fjerne buplikta i Bykle. Da vil etterspørselen bli enda større. Fjerning av buplikta kan være et spennende eksperiment for Bykle, men kan bli vanskelig for unge i etableringsfasen når det da blir enda flere i markedet som kanskje er på jakt etter en fritidsbustad. Om et sånn tiltak skal prøves tenker jeg at kommunen bør effektivt gå inn for å få flere boliger inn i markedet.

Leilighetsbygg

Et mulig leilighetsbygg eller lignende vil også utvikle den ikke-eksisterende sentrumsstrukturen i Bykle, noe som har vært etterspurt i flere år. For noe som Bykle kyrkjebygd mangler, er et sentrum. Det vil gjøre Bykle mer synlig for alle trafikantene som suser forbi Bykle uvitende om at det finnes folk her.

Store inntekter

Det stod for noen uker siden i Setesdølen at Bykle kommune dobler inntektene sine i år. Kanskje noen av disse ekstreme inntektene kan brukes til et sånt prosjekt?

Hva tenker du om et sånt forslag, Jan ordfører?

Ung i Bykle