– Vi håper at Mineralparken ikke blir lagt ned, for da kommer de fremtidige barna ikke til å oppleve denne fantastiske plassen, skriv innsendarane. Foto: Mineralparken

–Håper ikke Mineralparken blir lagt ned

Vi er kjempeheldige som har Mineralparken i Evje og Hornnes. Der kan vi finne på mange ting som, vannparken, besøke Mineralgrotta, lazor tag, og mye mer.

Elevane i 8-2 på Evje ungdomsskule har engasjert seg i ulike saker i lokalmiljøet den siste tida. På skulen har dei arbeidd med å skrive debattinnlegg, innlegg som nå blir publiserte i Setesdølen.

I nærheten av den oppblåste vannparken, finner du to sklier. Supersklia, den har et fall på 8 meter og er 30 meter høy. Den andre sklia er Himalayasklia. Den er like stor som et fjell, og det sies at bare de tøffeste tør å prøve.

Artikkelen held fram under annonsen.

Du kan også overnatte i hytte, eller ta med bobil. Det er også kajakk og sup som du kan bruke, men hvis du ikke har lyst til å gjøre det, så kan du besøke grottene, leke skattejakt og få premie. Det er også de tre bukkene bruse, som du kan ta bilde med.

Spill og geodeknekking

Mineralparken har mini-spill som boblefotball, spillehall, smykkeverksted, sjakk, lazor-tag, klatretårn dinosaursklie og mye mer. Du kan også gå til geodeknekking, der får du en vanlig stein. Det spesielt er at du knekker den åpen med en spesiell maskin. Inni steinen finner du masse krystaller.

Og i eventyrbekken får du sand som du kan skylle og finne fargerike og spesielle steiner som du kan ta med hjem.

Klatrepark og vannpark

Hvis du ikke har lyst til å gjøre noe av dette, kan du gå til naboen og ha aktiviteter i klatreparken. Der kan du zip-line over Aquamarin vannpark, eller de som er på sup og kajakk. Ca. hver 3 time er det dinosaurshow som du kan se på, og det spesielle er at innholdet i showet forsetter hvert år.

Ved siden av eventyrbekken er det en butikk som du kan kjøpe et dinosauregg. Oppgaven din med det egget er å åpne det og finne en dinosaurfigur.

Vi håper at Mineralparken ikke blir lagt ned, for da kommer de fremtidige barna ikke til å oppleve denne fantastiske plassen.

Marit Haugen Tjølsen og Madelen Therese Greibesland-Zakariassen på Evje ungdomsskole