Den gjestfrie campingplass-eieren på Kilefjorden, Herman Bastiaan Kilefjorden Rubingh døde i sommer.

Herman Rubingh til minne

I sommer, tidlig om morgenen, døde Herman Bastiaan Kilefjorden Rubingh på sin kjære campingplass Kilefjorden.

Det var ikke rart at Herman fant på å flytte til Norge i 2014. Som liten gutt dro han til Norge sammen med foreldre og søsken på første dag i sommerferien, og de var der i seks uker. Der nøt han magien av den norske naturen og camping i frihet.

Faren til Herman dro til Svingvoll i 1994. På den måten forble Rubinghfamilien sterkt forbundet med Norge.

Gjestfri campingeier

Alle som har vært på Kilefjorden, husker nok den gjestfrie campingeieren som Herman var. Bak disken i kiosken, eller når han syklet rundt for å levere rundstykker til campinggjestene. I livlig samtale med gje-ster, og når han serverte den beste softisen i området.

Campingplassen gjennomgikk en fullstendig metamorfose under hans ledelse: Han bygget en flott sanitærbygning med egne hender, sørget for at det kom gode bobilplasser og gjorde Otras elvebredde tilgjengelig igjen til campinggjestene. Campingplassen ble et godt utgangspunkt for gjennomreisende, og for dem som ville bli lenger var det et godt sted.

Alvorlig syk

I juni i år fikk Herman høre at han var alvorlig syk. De fire barna hans og en del venner fra Nederland kom for å ta seg av ham og campingplassen. Også de norske vennene stod rundt ham. Fra sykehuset forble han involvert og gjorde det han kunne for å gi alle campinggjestene et godt opphold.

Herman ga ikke opp og var villig til å gjøre alt for å bli hos dem han elsket. Men det var ikke gitt ham og alle de som var glad i ham.

Det som Herman bygde opp på Kilefjorden camping skal føres videre av et ungt par fra området. Dermed fortsetter campingplassen å være et gjestfritt sted for alle reisende.

Annelie, Lysbeth, Kees and Piet Rubingh