Svar til Tone Stålesen

Hei Tone, vi så leserinnlegget ditt i Setesdølen ang. U2-tribute konserten.

Først vil vi si at om vi har såret deg på noen måte, så ber vi om tilgivelse for det. Vi er enig i at kirka ikke skal tillate seg at hva som helst kan skje der, det er et bønnens hus.

Samtidig så vi også du skrev at du ikke er kjent med U2-bandet, eller tekstene de har skrevet. For eks. låta «Pride», så synger man om blant annet Jesus. I låta synger man stadig ”one man in the name of love”. På norsk betyr det i kjærlighetens navn. Den har ingenting med homofili å gjøre, den konklusjonen var det du selv som kom til.

Artikkelen held fram under annonsen.

En annen låt heter «40», og den handler om salme 40 i Bibelen.

Vi ville personlig ikke uttalt oss offentlig om noe vi ikke vet så mye om, eller fordømt andre. Står det ikke skrevet i bibelen ”den største er den minste, og den minste er den største”?

”Djevelens verk”

Da vi vokste opp så var trommer og el-gitar ”djevelens verk” ifølge de eldre kristne, men hva står det i salme 150 vers 3-6?

Og så må man ikke glemme at på Salomo sin tid så gikk musikerne i fremste rekke under krigene. Så priviligerte var de.

Døpt i Seljordsvatnet

At en av oss spiller fra talerstolen, ser vi ikke noe galt med, for denne personen er selv døpt i 2007 i Seljordsvatnet på Maran-Ata, og har vært med på en rekke kristent arbeid.

Denne konserten var for inntekt til krigsofre i Ukraina. Vi musikere stilte opp gratis. All inntekt gikk til formålet. Er ikke noe bedre enn ingenting? Vi valgte U2 sine sanger da de blant annet handler om Jesus, kjærlighet og mindre krig i verden. Da tenkte vi at kirken må være et fint sted å holde dette arrangementet.

Med vennlig hilsen alle musikerne i prosjektet:

Alf Andrew Pedersen

Artikkelen held fram under annonsen.

Renate Aasen

Finn Håkon Borgi

Rodrigo Poblete

Tor Ånon Kleivane

Tom Håkon Andersen

Yvonne Kallhovd