Jenter 13-laget som deltok på Svane Cup i Danmark. Bak frå venstre: Marlena Böckly, Ellen Abusland, Tale Birkeland, Leah Sofie Vittali, Mia Myklebostad, Kaja Lye-Lislevand. Midten frå venstre: Mari Syrtveit, trener Eline Arnesen Skjeggedal, Kari Åsland, Julie Abusdal, Filippa Svenning, Vilde Lye-Lislevand, Ylva Åsland Berg, Sofia Frandsen Engebrethsen. Framme frå venstre: Anne Judith Skjeggedal Evanger og Ina Knudsen Abusland.

50 Otra-spelarar på cup i Danmark

Ein stor gjeng unge handballspelarar frå Otra IL deltok på den internasjonale handballcupen Svane cup i Danmark. Cupen der 3500 spelarar deltek er ei ypparleg avslutning på handballsesongen.

Svane cup er ei årleg handballturnering i Aalborg. Danske Visse-IF inviterte i år til den internasjonale cupen for 38. gong. Føremålet er at det skal vere ein arena for ei vennskapeleg og sportsleg markering av slutten på årets handballsesong. Heile 300 lag og 3500 spelarar samla seg i Aalborg denne helga.

Frå Otra IL deltok fleire unge spelarar, både gutar og jenter, som hadde med seg trenarar og også ein del foreldre som var med for å heie. Tony Halsall og Sue Halsall var sjåførar til cupen.

Artikkelen held fram under annonsen.

Dette spreke laget, Jenter 15, gjorde det godt på cupen. Bak frå venstre: Sigrid Abusdal Risdal, Tuva Hestvåg, Sofie Nygård, Sunniva Aasen, Ingvild Skarshaug Skeie, Eline Arnesen Skjeggedal, Mathilde Engesland Uleberg. Nede frå venstre: Kristin Hodne, Tine Birkeland, Tiril Wienenga Tollefsen, Elise Gautestad Paul og Anne Dyrland Hamre. Trenarar er Marita Brandsdal Hodne og Hege Dyrland.

Spelarane fekk ei uforgløymeleg helg med idrett i fokus, men også med fine opplevingar og full rulle med aktivitetar. Ungdommane sov på Sofiendal skole. I Gigantium var det både aktivitetar, leikeland, svømmehall og diskotek, og i Gigantium Arena vart også den populære leiarkampen mellom Danmark og Noreg/Sverige spelt.

– Det var ei gøy helg for store og små! Og mange trøtte ungdommar på skulane måndag, fortel trenarteamet.

Gutter 13-1: Bak frå venstre: Shadi Safar, Rami Saqualla, Anders Nicolaysen, Hans Abusland, Odin Sulic Smeland, Lukas Fredriksen, Sherif Safar. Framme frå venstre: Roger Andre Hagen Tveit, Luka Sjøvold-Fofonka, Theo Frimanslund Hasic og Karl Magnus Tveitå. Trenarar er Elisabeth Skjæveland og Tina Frimanslund.
Gutter 13-2: Frå venstre: Trenar Margrethe Roel Omland, Såve Torsteinsson Undeland, Bjørnar Kile Lie, Eivind Hatteberg Bødtker, Kjartan Ramse Birkeland, Aksel Omland Jørgensen, Noah Roel Austenaa, Theodor Gautestad og trenar Siv Therese Kile Lie.Framme frå venstre: Sondre Syrtveit, Martin Allende-Uleberg, Eivind Haugland Haugen, Adrian Dovland og liggande framme Johannes Åkre.

Otra-gruppa sitt referat frå helga:

Fredag

Først startet jenter 13 kampen sin med ledelse, Skagen tok innpå, men jentene sto imot og klarte å holde uavgjort 5-5! Deretter gjør gutter 13(2) en strålende kamp i Mellemvanghallen mot Tvedestrand og vinner fortjent 18-11. Tilbake i Gigantium kriger gutter-13(1) seg til 16-13 mot Arendalslaget Sørfjell. Til slutt topper jenter 15 det med seier 13-9. Hjørning får aldri sjansen til å ta skikkelig innpå. Flott heiagjeng har vi også, både spillere, foreldre og søsken.

Lørdag

Dagen startet med Jenter 15 sin kamp i Gigantium. Her var de ikke helt våkne og det ble da et surt 13-8 tap mot Marnadal. Noen høydepunkter var det; gode taklinger i forsvar, trekk som satt og Sunniva reddet en straffe. Gutter 13(1) vant lett 17-5 mot Brønderslev. De første minuttene var stillingen 2-2, men etter det var det Otra-show med mange fine angrep og gode redninger av begge keeperne.

Neste ut var Jenter 13, de møtte et øvet lag (øverste divisjon) fra Vindbjart. De jobbet på og holdt 5-5 helt til de siste minuttene. Der fikk de mye juling, og kampen endte med et 5-8 tap.

Gutter 13(2) hadde en veldig god start mot danske Hauge. De fikk litt overtenning i noen angrep, og tapte til slutt 12-15. Det var gøy å se at det ble skutt fra alle hold på banen, det viser at hele laget er «farlige». Siste minuttet fikk Johannes en smell i hodet og Theodor måtte steppe inn som målvakt.

Så var det ny kamp for Jenter 13, de møtte danske BMI. Otra-jentene gjorde det ikke lett for danskene med mange solide taklinger i forsvar. I tillegg skapte de mange gode angrep, men det holdt ikke i denne kampen og de endte med et 6-8 tap.

Gutter 13(1) gikk på sitt første tap mot danske Brabrand. Kampen var seig, de hadde en god start og holdt følge lenge. På slutten ble det en del utvisninger som gjorde det vanskelig å hente inn målene til det andre laget. Resultatet ble til slutt et 12-17 tap.

Tilbake til Skansen hall der gutter 13(2) møtte Aalborg, et godt lag. Våre gutter ga de en skikkelig kamp i forsvar, fremover var det litt vanskelig siden Aalborg kjørte et 3-2-1 forsvar. Det ble til slutt et 6-16 tap, men etter kampen konkluderte guttene med at de var veldig fornøyd med egen innsats.

Dagens siste kamp i første gruppespill hadde jenter 15. De viste muskler i forsvar med mange harde taklinger. Fremover ble det mye stang ut, heldigvis gikk nok inn til at det ble seier 8-3 mot Aalborg.

Videre gikk lagene til mellomspillet. Først ute var gutter 13(1), de ledet til pause etter mye bra keeperspill. Det endte med et tomåls tap, 11-13. Jenter 15 fikk en tøff kamp mot Brønderslev. De tapte 5-14. Gutter 13(2) fikk kjenne det mot Visse. Tapet ble 14-4. De var kun fire på banen og motstanderne var seks spillere.

Jenter 13 spilte mot Farsund og de åpnet sterkt og tok ledelsen. Det var jevnt fram til de siste minuttene, da raknet det. Tapet ble 7-10.

Dette var en gøy dag med mye bra håndballspill og fine øyeblikk. Så gikk ferden til Gigantium der alle spiste middag og heia fram Norge i lederkampen mot Danmark. Videre hadde ungdommen nok energi til å ta en sving på diskoteket før det var tilbake til luftmadrassen og soveposen.

Søndag

Først ut var gutter 13(2). Det ble en hard start for guttene. De holdt 4-4 til pause. I andre omgang våknet de og klarte å vinne kampen 13-8. I tillegg reddet Johannes en straffe. En fin avslutning for de på cupen.

Neste ut var jenter 15, de var de eneste av Otra-lagene som hadde mulighet til å gå videre. Jentene jobbet på, mange gode taklinger i forsvar, men de klarte ikke å sette alle sjansene fremover. Kampen endte 6-6, og dermed gikk de ikke videre.

Så gikk turen til Gughallen der jenter 13 møtte danske Brabrand. Jentene startet kampen med god fart og godt forsvar. Otra-jentene var tøffe i forsvar, de fikk både gule kort og to minutter. Mange fine redninger av keeperne, men det ble dessverre et 5-7 tap.

Til slutt var det gutter 13(1) sin kamp mot norske Oppegård. Motstanderne var tøffe i taklingene og fikk til mange trekk. Otra sleit litt, men gav aldri opp! De fighta og klarte å banke inn ni mål, men det var ikke nok. Til slutt ble det et 9-17 tap.